Nieuws‎ > ‎

"Fit for school" programma van het WHO

Geplaatst 21 apr. 2013 05:59 door Mailbox Opus III   [ 27 apr. 2013 23:15 bijgewerkt ]
Onderzoek van de Wereld Gezondheid Organisatie (WHO) heeft aangetoond dat kinderen in ontwikkelingslanden vooral lessen missen door buik- en tandpijn. Twee kwalen die erg gemakkelijk te verhelpen zijn door een verbeterde basis hygiëne, zoals handen wassen na toilet bezoek en dagelijks tanden poetsen.
Ook onze scholen kennen redelijk wat absenteïsme. Om te kijken of ook bij ons verzuim kan toegeschreven worden aan deze klachten trok Muriel, huisarts - jeugdgezondheidszorg en lid van het Opus III bestuur, samen met Belgishe tandarts Anita en ons poliklinische team langs alle Fun & Child scholen. Naast een algemeen medisch onderzoek namen ze ook hun tijd om er het “Fit for School” programma van het WHO uit te leggen. Anita hield ook een dental camp voor alle schoolkinderen. Anita kende immers het "Fit for School" programma immers al van in Nepal.
In alle klasjes hangt nu de poster van het WHO programma. Hij toont de kinderen en leerkrachten hoe de handen te wassen en tanden te poetsen. Daarnaast heeft elk kind zijn tandenborstel beschikbaar in de klas waarmee ze elke dag samen hun tanden poetsen.
ċ
rapport medical camp 2013.zip
(39k)
Mailbox Opus III,
27 apr. 2013 23:14
Comments